Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΩΡΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

Με τα πιο βαθιά συναισθήματα πόνου που εκφράζουμε, μαζί με το λαό της Κούβας και τους λαούς όλου του κόσμου, μπροστά στην πραγματικά απίστευτη για την ανθρωπότητα απώλεια του Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο, υποσχόμαστε, σαν ελληνικό Τμήμα της Τροτσκιστικής-Ποσαδικής 4ης Διεθνούς, ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα συνεχή φόρο τιμής σ’ αυτόν το σύντροφο στον αγώνα και στη σοσιαλιστική επανάσταση, συνεχίζοντας το παράδειγμά του, τη ζωή και την επαναστατική και κομμουνιστική του πάλη.


Είναι δική μας μεγάλη επαναστατική τιμή να αισθανόμαστε και να τον θεωρούμε σαν μέλος της δικής μας οργάνωσης κι όλοι εμείς σαν μέλη του Παγκόσμιου Κομμουνιστικού Κινήματος, το οποίο ο Φιντέλ Κάστρο ποτέ δεν εγκατέλειψε κι αντίθετα συνέβαλε, μ’ ένα ρόλο μοναδικό και πρωταγωνιστικό, στο να κρατηθεί στη μαρξιστική-λενινιστική αντίληψη και δράση, απέναντι κι ενάντια στην εγκατάλειψη και την προδοσία της ίδιας της γραφειοκρατίας του. Αντίληψη, Σκέψη, ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ επαναστατική και κομμουνιστική, προϊόν της κομμουνιστικής ανθρώπινης ποιότητάς του και της ικανότητάς του να μαθαίνει, να διορθώνει, να διδάσκει , να διαπαιδαγωγεί και να καθοδηγεί το λαό του, το Κομμουνιστικό Κόμμα του, το Παγκόσμιο Κομμουνιστικό Κίνημα κι όλους τους λαούς του κόσμου και τους αγώνες του, ταξικούς κι επαναστατικούς αντιιμπεριαλιστικούς, αντικαπιταλιστικούς και σοσιαλιστικούς.

Όντας ταυτόχρονα ένας οδηγός και ώθηση για όλους τους έντιμους ηγέτες, που αγωνίζονται για την πρόοδο και την ειρήνη, με ελευθερία, δημοκρατία, πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη των χωρών και των λαών τους, ενάντια στην κρίση και τις οπισθοδρομήσεις, τον πόλεμο και το φασισμό, που σημαίνει το καπιταλιστικό σύστημα, σ’ αυτή την τελευταία φάση του, την ιμπεριαλιστική. Οι ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ του, διατυπωμένοι την τελευταία δεκαετία , ΕΔΡΑΣΑΝ σαν έκφραση της ανάγκης και της δυνατότητας για τη Νέα Μαζική Κομμουνιστική Διεθνή και για τις εκκλήσεις της κι επεμβάσεις της για να σταματήσει και ν’ αντιμετωπίσει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και φασισμό, μετατρέποντας ταυτόχρονα αυτόν τον αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό Διαρκή Πόλεμο του ιμπεριαλισμού, σε Διαρκή και Σοσιαλιστική Επανάσταση, όπως μας δίδαξαν και μας έδειξαν, με την Πρώτη Σοσιαλιστική Επανάσταση, τη Ρώσικη και με την οικοδόμηση του Πρώτου Εργατικού Κράτους (Σοσιαλιστικής Χώρας), οι Μπολσεβίκοι, μ’ επικεφαλής τους Λένιν και Τρότσκι και με το Κόμμα-Σοβιέτ-Διεθνή που οργάνωσαν, σαν γνήσιες μορφές της Διαρκούς Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Αυτοί οι ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ, είναι η συνέχεια, με άλλες μορφές, αυτού του γνήσιου περιεχομένου και μορφών της σοσιαλιστικής πάλης και οικοδόμησης, στις οποίες πάντα ο Κομαντάντε έμεινε Πιστός, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τις εφαρμόσει. Σαν έντιμο ανθρώπινο ον και με κομμουνιστική ποιότητα σαν τέτοιο, αν και άρχισε την επανάσταση σαν αστικοδημοκρατική αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική, σε λίγους μήνες τη μετασχημάτισε σε Σοσιαλιστική, ακόμα κι ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα εκείνης της εποχής, που ήθελε να διατηρήσει την επανάσταση στο «αστικό στάδιο», υποτάσσοντάς την στην αντιμαρξιστική αντιλενινιστική, γραφειοκρατική και σταλινική αντίληψη και δράση της «επανάστασης κατά στάδια», που είχε σαν συμφεροντολογικό στόχο το λεγόμενο «σοσιαλισμό σε μια μόνο χώρα» (στην ΕΣΣΔ κι όχι στην Κούβα και σε άλλες χώρες), που στην πράξη (όπως αποδείχτηκε και στη συνέχεια) για τη «σοβιετική» γραφειοκρατία σήμαινε «ειρηνική συνύπαρξη» ανάμεσα σ’ αυτή και τον καπιταλισμό, για να προετοιμάσει την μετέπειτα ανοιχτή προδοσία και τη λιποταξία της  στο εχθρικό στρατόπεδο.

Μαθαίνοντας από το μαρξισμό-λενινισμό, από τη Ρώσικη Σοσιαλιστική Επανάσταση του Οκτώβρη του 1917 κι ακόμα από την Κινέζικη Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1949 και κάτω από την άμεση επιρροή της Τροτσκιστικής 4ης Διεθνούς (και στη συνέχεια της Ποσαδικής και του Κουβανικού Τμήματός της εκείνης της εποχής), όπως κάθε πραγματικός επαναστάτης, ο Φιντέλ Κάστρο διόρθωσε την πορεία του και μαζί με τον Κομαντάντε Τσε Γκεβάρα, που βρισκόταν πολύ κοντά στην Τροτσκιστική Διεθνή και τον Ποσαδισμό, υιοθέτησε το Πρόγραμμα και την Πολιτική της Διαρκούς Επανάστασης για την Κούβα(και όχι μόνο και όχι «κατά στάδια»), ανακηρύττοντας σε λίγους μήνες και οικοδομώντας το Κουβανικό Εργατικό Κράτος.

Μετασχημάτισε τη χώρα σε αποδέκτη του «Φάρου που φωτίζει τον κόσμο» (του Φάρου της ΕΣΣΔ), συνέβαλε στο προτσές της «Μερικής Αναγέννησης» και της «Ιστορικής Επανασυνάντησης» (Χ. Ποσάδας) της ΕΣΣΔ και άλλων Εργατικών Κρατών με τον πραγματικό μαρξισμό-λενινισμό, αναγκάζοντας την ίδια τη γραφειοκρατία τους εκείνης της εποχής (αρχίζοντας από τον Νικήτα Χρουστσόφ) να στηρίξει όχι μόνο τη Σοσιαλιστική Κούβα, αλλά και κάθε αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική και σοσιαλιστική επανάσταση στον κόσμο. Ενάντια στις συνεχείς δολοφονικές κι αντεπαναστατικές απόπειρες του ιμπεριαλισμού στην Κούβα, όπως με τις συνεχείς απόπειρες δολοφονίες του Φιντέλ, την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, την «κρίση των πυραύλων», κτλ.

Και σ’ αυτή την Ιστορική Επανασυνάντηση με το μαρξισμό-λενινισμό, η Σοσιαλιστική Κούβα, με τους Φιντέλ Κάστρο και Τσε Γκεβάρα στην ηγεσία της, συνέβαλε όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και με τη ΣΥΝΕΧΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ, σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια –και μετά από την προδοσία των επιγόνων αυτής της γραφειοκρατίας-, ο Φιντέλ Κάστρο μετέτρεψε την Κούβα σε δέκτη-πομπό της ταξικής, επαναστατικής και σοσιαλιστικής πάλης  των λαών, για έναν «ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΕΦΙΚΤΟ, ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ».

Πριν το έκανε προπάντων στην Αφρική και στη συνέχεια σε όλη τη Λατινική Αμερική, με τις επεμβάσεις του, όπως στα Φόρουμ του Σάο Πάολο, απ’ όπου οργανώθηκαν και θριάμβευσαν Κυβερνήσεις της Αριστεράς σε όλη τη Λατινική Αμερική, στηριγμένες και στηρίζουσες τη Σοσιαλιστική Κούβα. Αλλά κι ενδυναμώνοντας εκ νέου , την τελευταία περίοδο, την ανάγκη και τη δυνατότητα αυτής της Ιστορικής Αναγέννησης κι Επανασυνάντησης με το μαρξισμό-λενινισμό, συνέβαλε στον αναπροσανατολισμό κι αναδιάταξη , προπάντων της Εξωτερικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Κίνας, προς όφελος της Σοσιαλιστικής Επανάστασης στην Κούβα –κι όχι μόνο- κι ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και φασισμό, εκφράζοντας κι αντιπροσωπεύοντας, σε διαφορετικό βαθμό και μορφές, τη «σύγκρουση συστήματος ενάντια σε σύστημα» και ότι «η ανθρωπότητα είναι ώριμη για το σοσιαλισμό» (Χ. Ποσάδας).

Είναι αυτό το αντικειμενικό και υποκειμενικό (της οικοδόμησης της παγκόσμιας κομμουνιστικής κι επαναστατικής ηγεσίας) προτσές, που συγκέντρωσε κι αντανάκλασε, ακτινοβόλησε, σαν παράδειγμα ηγέτη, ο σύντροφος Φιντέλ Κάστρο. Είναι γι’ αυτό που ταυτόχρονα η Σοσιαλιστική Κούβα, κάτω από την καθοδήγηση του ίδιου και στη συνέχεια του αδελφού και συντρόφου στην πάλη Ραούλ Κάστρο, ήταν πρωταγωνιστής  των ετήσιων Διεθνών Σεμιναρίων του Κόμματος των Εργαζομένων του Μεξικού (ήδη 20 σε αριθμό), που παίζουν, εν μέρει για την ώρα, ένα ρόλο προετοιμασίας της Νέας Παγκόσμιας Κομμουνιστικής κι Επαναστατικής Διεθνούς.

Μπροστά στην απώλεια του συντρόφου Φιντέλ Κάστρο, ο κουβανικός λαός, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας, τα Κομμουνιστικά κι Επαναστατικά Κόμματα όλου του κόσμου, οι λαοί όλου του κόσμου και η κομμουνιστική, σοσιαλιστική, επαναστατική, ριζοσπαστική, οικολογική, αντιιμπεριαλιστική εθνικιστική, εξωκοινοβουλευτική της Αριστεράς και προοδευτική πρωτοπορία τους, ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ. Από την πλευρά του ταξικού εχθρού, που είναι εχθρός της ανθρωπότητας, αυτή του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού και του κέντρου του, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, εκφρασμένου από το νέο πρόεδρό του Τραμπ, αποκαλύφθηκε και πάλι η πολεμική και φασιστική επιθετικότητά του, με την εγκληματική επίθεση αυτού του παρανοϊκού, φασίστα, ρατσιστή, τραμπούκου πολεμοχαρή Τραμπ, ενάντια στον Φιντέλ Κάστρο και τη Σοσιαλιστική Κούβα. Ο ίδιος ο αμερικανικός λαός και η πρωτοπορία του, μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου τον αποκρούει και τον καταδικάζει με ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.

Είναι ανάμεσα στ’ άλλα και γι’ αυτό που όλοι εμείς, με κομμουνιστικά, επαναστατικά και προοδευτικά συναισθήματα και συνείδηση φωνάζουμε: ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ, ΠΑΝΤΑ, ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ, ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΑΘΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ!!!
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΟ-ΠΟΣΑΔΙΚΟ)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΣΑΔΙΚΗΣ 4ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ

 27/11/2016