Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία είναι μια από τις όψεις της οργάνωσης, της προετοιμασίας και της εκτέλεσης της εγκληματικής πολεμικής επίθεσης του ιμπεριαλισμού, μ’ επικεφαλής τον αμερικάνικο, ενάντια στην ανθρωπότητα. Και του ότι η ανθρωπότητα έχει με τη σειρά της ταξικά, επαναστατικά και σοσιαλιστικά κέντρα οργάνωσης, προετοιμασίας, άμυνας κι αντεπίθεσής της παντού. Όχι μόνο στην Τουρκία, όπου έγινε αυτή η εγκληματική ενέργεια και που μαζί με μας, όλο τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του και όλη την προοδευτική και φιλειρηνική ανθρωπότητα κατήγγειλε, μέσω του ίδιου του προέδρου της, έμμεσα πλην σαφώς, τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που καλύπτει το δολοφόνο πράκτορά του Γκιουλέν, συνοργανωτή αυτής της δολοφονίας, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ότι τα κέντρα αυτής  της άμυνας  και της προετοιμασίας της ανθρωπότητας βρίσκονται στη Ρωσία, αλλά και στην Κίνα, στην Κούβα, σε όλα τα Εργατικά κι Επαναστατικά Κράτη, στην ταξική, επαναστατική και σοσιαλιστική πάλη και κατακτήσεις των λαών.

Αυτή η δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Τουρκία αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, το πού στοχεύει όλη η ανά τον κόσμο, πολύμορφη, αλλά πάντα οργανωμένη από τον ιμπεριαλισμό τρομοκρατία. Θύματά της πολίτες του κόσμου, παντού και που πάντα την καταδικάζουμε, στον ίδιο βαθμό και βάθος, με όλη την ανθρώπινη κι επαναστατική αγανάκτηση και πόνο, όπως απέναντι στην πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στη Γερμανία και στη δολοφονία του ρώσου συντρόφου πρέσβη. Τώρα όμως αυτή η παγκόσμια, πανανθρώπινη αντίδραση σ’ αυτή τη δολοφονία, παίρνει ακόμα περισσότερο και βαθύτερα τον ανοιχτό χαρακτήρα της αναγκαίας και δυνατής απάντησης της ανθρωπότητας, στην τελική «σύγκρουση συστήματος ενάντια σε σύστημα»: είμαστε όλοι με τη σοσιαλιστική επανάσταση, με το σοσιαλισμό, ενάντια στην ιμπεριαλιστική καπιταλιστική βαρβαρότητα και πόλεμο. Ο ιμπεριαλισμός δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προετοιμάζεται και να δρα ανοιχτά, ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα και τη σοσιαλιστική προοπτική της.  Ο ιμπεριαλισμός προετοιμάζεται γι’ αυτό ενάντια στη Ρωσία, στην Ευρώπη και σε όλα τα γεωπολιτικά σύνορά της , ενώ την ίδια στιγμή ο φασίστας ρατσιστής πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, ήδη επεκτείνει και βαθαίνει την επίθεση του ιμπεριαλισμού ενάντια στα Εργατικά Κράτη της Κίνας και της Κούβας, με την άμεση απειλή από τη μεριά του να προχωρήσει στο τελικό, ακροτελεύτιο και ακραίο σχέδιο και δράση του συστήματος, να χρησιμοποιήσει ακόμα και τα ατομικά όπλα!

Η «τηλεοπτική» δολοφονία του ρώσου πρέσβη, είναι η συνέχεια της «τηλεοπτικής» πολεμικής εισβολής κι επίθεσης του ιμπεριαλισμού ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Ουκρανία και παντού, με σκοπό να τρομοκρατήσει έτσι όλη την ανθρωπότητα και ταυτόχρονα σαν «γενική δοκιμή» των ιμπεριαλιστικών πολέμων που προετοιμάζονται με όλα τα μέσα και πάντα με τους ίδιους στόχους και θύματα. Από τη μεριά της η ανθρωπότητα απαντάει, πρέπει ν’ απαντήσει και θ’ απαντήσει με το «όλοι είμαστε Αντρέι Καρλόφ», στο πλευρό της Ρωσίας, της Κίνας, της Κούβας, της Βόρειας Κορέας, όλων των Επαναστατικών κι Εργατικών Κρατών, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό. Γι’ αυτό και στηρίζουμε όλες τις απαντήσεις με αποφασιστικότητα τις προετοιμασίες αυτών των χωρών και όλων των λαών (συμπεριλαμβανόμενου του αμερικάνικου λαού) ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο-τρομοκρατία και φασισμό. Όπως το κάνουν τώρα, άμεσα, η Κίνα και η Ρωσία, ενάντια στις απειλές του Τραμπ και του ιμπεριαλισμού κι όπως το έκαναν και οι αμερικάνικες μάζες στις πρόσφατες εκλογές, με την αποχή και με την αμοιβαία και διασταυρούμενη με «τηλεοπτικά» πυρά ψήφο τους, ενάντια τόσο στον Τραμπ όσο και στην Κλίντον. Πυρά και μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και φασισμό, που αντιπροσώπευαν στην πραγματικότητα και οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι. Η δολοφονία του ρώσου συντρόφου πρέσβη πρέπει και μπορεί, θα σημάνει μια ακόμα μεγαλύτερη και βαθύτερη επαναστατική και σοσιαλιστική οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και στρατιωτική προετοιμασία της ανθρωπότητας. Με το Παγκόσμιο Ενιαίο Αντιιμπεριαλιστικό-Αντικαπιταλιστικό Μέτωπο και Ολοκλήρωση και με Κυβερνήσεις που θα προωθούν αυτό το προτσές, σε όλες τις χώρες, περιοχές της γης και ηπείρους της και με την ενότητα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κι επαναστατικού κινήματος.
ΕΚΚ (Τ-Π), 21/12/2016