Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΔΙΚΑΣΤΗ...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΔΙΚΑΣΤΗ, που αθώωνε κι επικύρωνε τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών μνημονίων και τώρα θα προσπαθήσει να «προεδρεύσει» της συνέχισής τους, με άλλες, κάθε φορά και χειρότερες μορφές. 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στηρίζουμε κριτικά την πρόταση του ΜΕΡΑ25 για την υποψηφιότητα της Μάγδας Φύσσα, αγωνίστριας και μητέρας του δολοφονηθέντος από τους εγκληματίες φασίστες της «χρυσής αυγής», αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα, της οποίας τη μη αποδοχή της υποψηφιότητάς της επίσης κριτικάρουμε. Τόσο από τη μια μεριά όσο κι από την άλλη, η συμβολική αυτή πρόταση του ΜΕΡΑ, έπρεπε να μετατραπεί -ανεξάρτητα από το πρόσωπο που θα πρότειναν και οι δύο, στην ουσία της, στην ουσιαστική αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική ουσία της, στα πλαίσια της αναγκαίας Λαϊκής Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης, που θα καθορίσει το κρατικό-θεσμικό πλαίσιο (ανάμεσα στ’ άλλα τον πρόεδρο της χώρας) της προοδευτικής πορείας της χώρας, σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ανοίγοντας άμεσα το δρόμο για το σοσιαλισμό, που είναι η μόνη προοδευτική διέξοδο στην κρίση αποσύνθεσης και τον αντιλαϊκό πόλεμο, βαρβαρότητα και φασισμό του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.


Η υποψηφιότητα και η πιθανή εκλογή της Σακελλαροπούλου είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση της δεξιάς και τη γραφειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, συνέχεια της ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής πολιτικής που προωθούν και οι τρεις. Προηγήθηκε η προδοσία και η παράδοση της κυβέρνησης στη δεξιά, από τη μεριά αυτής της γραφειοκρατίας (έχοντας ήδη συγκυβερνήσει μαζί της αυτή του ΠΑΣΟΚ), αλλά και η από κοινού επιβολή των αντιλαϊκών και βάρβαρων μνημονίων και της μετατροπής της χώρας σε «πεδίο στρατιωτικών βάσεων, δοκιμών και δράσεων του ιμπεριαλισμού», όπως έχουμε αναφέρει.

Προσπάθεια δεξιάς και γραφειοκρατίας είναι -και μ’ αυτή την επιλογή- να συγκρατήσουν την ταξική κι επαναστατική πάλη του ελληνικού λαού στα πλαίσια του συστήματος, ώστε αυτοί -μ’ επικεφαλής τη δεξιά και με την ανοχή και συνενοχή της γραφειοκρατίας- να επιβάλλουν τις πιο φασιστοειδείς και πολεμικές αντιλαϊκές επιλογές αυτού του συστήματος, του ιμπεριαλισμού-καπιταλισμού. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν, στο πρόσωπο της Σακελλαροπούλου (αμφι-λεγόμενη «υπερασπιστής των ατομικών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος»), στο έλασσον, στο λεγόμενο «φιλελεύθερο» της συμφωνίας (αυτό για να συγκρατήσουν τη λαϊκή πάλη), για να συνεχίσουν να επιβάλλουν από κοινού το μέγιστο, το πιο βάρβαρο «νεοφιλελεύθερο» πρόγραμμα του καπιταλιστικού συστήματος, που βέβαια δεν θα επιτρέψει και κανέναν ελάσσονα «φιλελευθερισμό», που έχει τελειώσει εδώ και πάνω από έναν αιώνα, μαζί με τους πολέμους και τους ναζιφασισμούς του, μαζί με την τελική, ακροτελεύτια, επιθανάτια κρίση αποσύνθεσης και αγωνία του μονοπωλιακού, ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού.

Καμιά σχέση δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ -σαν Κόμματα κατακτήσεις του ελληνικού λαού- και οι κοινωνικές κι εκλογικές λαϊκές βάσεις τους, μ’ αυτή τη γραφειοκρατία και τις πολιτικές, αντιλαϊκές κάθε μορφής, ενέργειές της, όπως είναι η τωρινή στήριξή της στη Σακελλαροπούλου. Κομμουνιστική, Σοσιαλιστική, Ριζοσπαστική, Οικολογική, Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, τα Κόμματα, τα στελέχη, τα μέλη και οι βάσεις τους, σε Ενιαίο Μέτωπο Κομμάτων της Αριστεράς-Συνδικάτων-Κοινωνικών Οργανώσεων, πρέπει να μετατρέψουν άμεσα την Προεδρία της Δημοκρατίας και το πρόσωπο που θα προτείνουν σε Βήμα για την προώθηση του Κοινωνικού Μετασχηματισμού της χώρας: με τις κοινωνικοποιήσεις και τον εργατικό-κοινωνικό έλεγχο και καθοδήγηση πάνω σε όλες τις όψεις της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και μορφωτικής ζωής της χώρας. Έλεγχο βασισμένο στην Άμεση Δημοκρατία και το «Όλες οι Εξουσίες -Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική- σε Μία», στη Λαϊκή, στην οποία θα υπακούει -και θ’ ανακαλείται Άμεσα αν δεν υπακούει- και ο Αμεσο-δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της χώρας.