Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΧΙΛΗ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗΣ-ΠΟΣΑΔΙΚΗΣ 4ΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τα Κόμματα της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (Σοσιαλιστικό – Χριστιανική Δημοκρατία -Ριζοσπαστικό Σοσιαλδημοκρατικό -Κόμμα Για τη Δημοκρατία) και της Συμμαχίας ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣ­ΣΟΤΕΡΑ (Κομμουνιστικό Κόμμα -Χριστιανική Αριστερά, μικρότερα κόμματα της αριστεράς), για την ιστορική υπογραφή μιας Δημοκρατικής Συμφωνίας ενάντια στον αποκλεισμό. Χαιρετίζουμε την παρουσία στην εκδήλωση της υπογραφής του προέδρου της Εργατικής Συνομοσπονδίας (CUTCH).


Σίγουρα η ιστορική συμφωνία δεν ανταποκρίνεται μόνο στην πολιτική ικανότητα των ηγεσιών που υπέγραψαν, αλλά βασικά στην πολιτική πίεση που ασκεί η κοινωνική συνείδηση των χιλιάνικων εργαζόμενων μαζών, που δεν είναι διατεθειμένες να χαρίσουν ένα ολόκληρο προτσές που βρίσκεται σε εξέλιξη, στη δεξιά. Ούτε στους επινοημένους Μάρκος Ενρίκες Ομινάμι (γιος του ηγέτη του MIR, πρώην μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και βουλευτής), «αντάρτες» και διασπαστές της εκλογικής διαδικασίας, ούτε σ’ αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν στην προβοκάτσια, παίζοντας το παιχνίδι του Πινιέρα και του Πινοσέτ αυτής της φάσης.

Αυτή η υπογραφή πάει πολύ πέρα από το συγκεκριμένο στόχο, γιατί δείχνει κι ανοίγει μια πόρτα για το ΕΝΙΑΙ­Ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, που θα τείνει να ενσωματώσει τη Χιλή και την κυβέρνηση του, στην πορεία που αναπτύσσεται στη Λατινική Αμερική. Μια θέση, ανάλυση και προοπτική που η 4η Διεθνής, μέσα από το χιλιάνικο Τμήμα της, προβάλλει επανειλημμένα σαν καθήκον πρώτου μεγέθους στη Χιλή, ανάμεσα στ’ άλλα με την υποστήριξη στην υποψηφιότητα και στη συνέχεια την προεδρία της συντρόφισσας Μισέλ Μπασελέτ.

Χ. Οράσιο. Διεθνής Γραμματεία της Τροτσκιστικής-Ποσαδικής 4ης Διεθνούς 16/7/2009