Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ: ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ

Χαιρετίζουμε το Ελληνικό Τμήμα της τροτσκιστικής-ποσαδικής 4ης Διε­θνούς, για τον πολιτικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ. Αυτή δεν είναι μόνο μια ήττα της δεξιάς, αλλά μια αντικειμενική απάντηση της κοινωνικής επαναστατι­κής πορείας, που εκφράζεται στις χώρες της «περιφέρειας» του συστή­ματος, αλλά που συνδέονται με τον κεντρικό άξονα της παγκόσμιας κρί­σης του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι αυτό που επιβάλλει στα κόμμα­τα της δεξιάς, που αντιπροσωπεύο­νται αδύναμα από τους Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι, Μέρκελ, Μπράουν, καθώς και στη σοσιαλδημοκρατία του Ζαπατέρο, του Σόκρατες και άλλων, να πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν ένα προ­τσές που φαίνεται ακίνδυνο, που ο τύπος το χαρακτηρίζει «εκλογική στροφή προς τα δεξιά στην Ευρώπη», αλλά στην πραγματικότητα εκφράζει την κρίση ενός ολόκληρου στρώματος των ηγεσιών, που πριν εναλλάσσο­νταν στις Κυβερνήσεις, αλλά που τώ­ρα δεν μπορούν να στηριχτούν.


Οι ελληνικές μάζες, οι πορτογαλικές, η τεράστια αποχή στις εκλογές της Γερμανίας ή της Γαλλίας, είναι η βάση του τσουνάμι που οργανώνεται και αναπτύσσεται στην ευρωπαϊκή κοινω­νία. Είναι η απάντηση στην τελική κρίση του συστήματος, όταν η μη ύπαρξη κομμουνιστικών, επαναστατι­κών μαρξιστικών ηγεσιών μαζικών, δεν επιτρέπει στο λαό να εκφραστεί με διαφορετικό τρόπο. Τα περιθώρια της σοσιαλδημοκρατίας σαν εναλλα­κτική πολιτική στη λειτουργία του κα­πιταλιστικού συστήματος, φτάνουν στο τέλος τους.

Δεν είναι λοιπόν ήττες προσώπων και υποψηφίων, αλλά των πολιτικών που είναι ανταγωνιστικές με την πρό­οδο του πολιτισμού και όλης της αν­θρωπότητας. Η Βραζιλία χθες, με την ανάθεση σ’ αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, η Ελλάδα σήμερα, με τη συντριβή μιας δεξιάς που είναι από τις πιο αδύναμες της Ευρώπης, προωθούν την οικοδόμηση μιας πραγ­ματικής αριστεράς, όπου το δικό μας Κόμμα έχει και θα έχει από δω και πέρα, μια σημαντική επέμβαση, σαν έκφραση της ανάγκης της πάλης για την ανθρώπινη πρόοδο. Χαιρετίζουμε το περιοδικό Κομμουνιστική Ενότητα, που αποτελεί μέρος του επαναστατι­κού προτσές των ελληνικών μαζών, όσο και της οικοδόμησης της ταξικής κι επαναστατικής σοσιαλιστικής ηγε­σίας.

ΖΗΤΩ Ο Χ. ΠΟΣΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΣΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.

5/10/2009, Ελισαίο Ραμίρεζ