Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η επίσκεψη του υπουργού των εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, αντικειμενικά, αλλά πιστεύουμε ως ένα βαθμό και συνειδητά, από τομείς των κυβερνήσεων και των πολιτικών –και όχι μόνο- ηγεσιών των δύο χωρών, γίνεται στ’ όνομα –σε περιεχόμενο και μορφή- του αναγκαίου, εφικτού και επείγοντος ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Γίνεται ενάντια στην επίσκεψη του ηγέτη του αμερικάνικου και παγκόσμιου ιμπεριαλισμού Ομπάμα στη χώρα μας. Αυτός ο τελευταίος –στην κυριολεξία- σαν «ζητιάνος του πολέμου» (Χ. Ποσάδας), έρχεται για να προωθήσει, με επιβολή κι εκβιασμούς τα ιμπεριαλιστικά, πολεμικά, αντιδημοκρατικά, αντιλαϊκά και βάρβαρα σχέδια στην περιοχή και σ’ όλο τον κόσμο, ενώ ο Λαβρόφ, λίγο μετά την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Πούτιν, έρχεται για να τον αντιμετωπίσει αποφασιστικά, μαζί με τον ελληνικό λαό και την Κυβέρνησή του της Αριστεράς, προωθώντας την αμοιβαίου οφέλους συνεργασία των δύο χωρών, με βάση τα δικαιώματά τους για εθνική και λαϊκή κυριαρχία και πρόοδο και σύμφωνα πάντα με τις ελεύθερες επιλογές του ελληνικού λαού και όλων των λαών για το μέλλον τους. Δικαιώματα κατοχυρωμένα και αποφασισμένα ακόμα κι από τον ΟΗΕ, κάτω από την πίεση της παγκόσμιας ταξικής, επαναστατικής και σοσιαλιστικής πάλης των λαών, αλλά ποτέ εφαρμοσμένα από τον ιμπεριαλισμό, τα κέντρα και τους θεσμούς του. Γιατί ξέρει πολύ καλά ο ιμπεριαλισμός, ότι αυτή η θέληση των λαών, ανεξάρτητη από τις εκάστοτε ηγεσίες και τις προδοσίες τους, είναι να προωθήσει και να οικοδομήσει τον «άλλο και εφικτό κόσμο, το σοσιαλιστικό».


Η επίσκεψη και η επέμβαση των επίσημων εκπροσώπων της Ρωσίας, που εκφράζουν, έστω και περιορισμένα, την αντιιμπεριαλιστική και σοσιαλιστική ωρίμανση, θέληση και αποφασιστικότητα του σοβιετικού λαού, έρχεται να επιβάλλει αυτές τις αποφάσεις της παγκόσμιας ταξικής πάλης και της αντικειμενικής Δυαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Εξουσίας των Λαών, όπως και τους κανόνες του «Διεθνούς Δικαίου» και των «Κεκτημένων», που ο ιμπεριαλισμός όχι μόνο δεν τους εφαρμόζει, αλλά και τους ανατρέπει καθημερινά στην πράξη. Αυτό κάνει σε κάθε γωνιά του κόσμου, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε χώρο και χρόνο. Με τις παλιές και σημερινές μορφές του πολέμου και του φασισμού του, τρομοκρατία κρατική και μη, προβοκάτσιες, εισβολή και κατοχή, δολοφονίες,  συνωμοσίες, πραξικοπήματα και δικτατορίες, ρατσισμό και διακρίσεις, κτλ.

Είναι γι’ αυτό που  με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης, πρέπει και μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει ανοιχτά αυτή την αντιιμπεριαλιστική συμμαχία με τη Ρωσία, οποιαδήποτε ονομασία κι αν της δώσει. Όπως η Ρωσία στηρίζει, με κάθε τρόπο, όλες τις σωστές φιλειρηνικές και προοδευτικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης πάνω στη Μέση Ανατολή, την Κύπρο και τον κόσμο, η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει, με κάθε τρόπο, σε συμμαχία, τις αντιιμπεριαλιστικές θέσεις της Ρωσίας, ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται, με όλους τους τρόπους, από τον ιμπεριαλισμό. Όχι μόνο στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, αλλά και στα σύνορά της και από όλα τα σημεία του ορίζοντά της, από την Ουκρανία και την Πολωνία, μέχρι τη Μέση Ανατολή, το Βόρειο Πόλο και τον Ειρηνικό. Συμμαχία με τη Ρωσία ενάντια στις απροκάλυπτες πολεμικές προετοιμασίες του αμερικάνικου, ευρωπαϊκού και ιαπωνικού ιμπεριαλισμού, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενάντια στη φίλη χώρα Ρωσία. Αρχίζοντας η Ελλάδα και η Κυβέρνησή της από το σπάσιμο του εμπάργκο και του αποκλεισμού της Ρωσίας από την ΕΕ και τον ιμπεριαλισμό, από τη μη συμμετοχή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών και την αρνησικυρία –βέτο- όπου μπορεί, ενάντια σ’ αυτές και από την άμεση απομάκρυνση του στόλου του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ. Αυτό πρέπει να εκφράσει και η Κυβέρνησή του άμεσα, ανάμεσα στ’ άλλα και σαν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στήριξής της, απέναντι κι ενάντια στην επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός και η ίδια από τον ιμπεριαλισμό, τους εκπροσώπους του και τους θεσμούς του.

Στην παγκόσμια σύγκρουση «συστήματος ενάντια σε σύστημα», «σοσιαλισμός ή ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα» δεν υπάρχουν χρονικά και χωρικά περιθώρια για «γέφυρα της Ελλάδας» ανάμεσα στη Ρωσία από τη μια και την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλισμό, από την άλλη. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και φασισμός γκρεμίζει όλες τις «γέφυρες» ειρήνης και προόδου. Πρέπει γρήγορα και επειγόντως η ελληνική κυβέρνηση της Αριστεράς να επιλέξει το αντιιμπεριαλιστικό στρατόπεδο του ελληνικού λαού και όλων των λαών του κόσμου. Καμιά εθνικιστική χρησιμοποίηση της προηγούμενης διαμάχης της Τουρκίας με τη Ρωσία δεν είναι χρήσιμη στο λαό, αντίθετα τον αντιστρατεύεται, σ’ αυτή του την ωρίμανση και θέληση. Που ανάμεσα στ’ άλλα θέλει την αντιιμπεριαλιστική συμμαχία Ελλάδας-Τουρκίας-Ρωσίας. Η γρήγορη μεταστροφή της Τουρκίας στις συμμαχίες της, προς την πλευρά της Ρωσίας, είναι ένα παράδειγμα για τη γρήγορη αντιιμπεριαλιστική στροφή και της χώρας μας.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΟ-ΠΟΣΑΔΙΚΟ)
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΣΑΔΙΚΗΣ 4ΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ, 2/11/2016