Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟ-ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ -ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ- ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ» ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ».

Όλες οι αναλύσεις μας, που έχουν και σημαντικά στοιχεία πρόβλεψης, κάνουν κατανοητή την τωρινή φυσική συνέχειά τους στην επέμβαση του ρωσοσοβιετικού στρατού στην Ουκρανία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό -ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ- και τον πόλεμο και το φασισμό του, εφαρμοσμένο στο προτεκτοράτο του, την Ουκρανία. Προσπαθούμε αυτές οι αναλύσεις και προβλέψεις μας να είναι συνέχεια των αναλύσεων και προβλέψεων του δασκάλου Χ. Ποσάδας πάνω στο τωρινό κοινωνικό ιστορικό προτσές, όπου τη φάση της κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού μέχρι το 1917, τη διαδέχτηκε αναπόφευκτα και ανεπίστρεπτα η φάση της Μετάβασης από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό και συγκεκριμένα στις Σοσιαλιστικές Επαναστάσεις, ξεκινώντας από τη Ρώσικη Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 και την ίδρυση του πρώτου και μεγάλου Εργατικού (Σοσιαλιστικού) Κράτους, της ΕΣΣΔ. Ήταν το αποτέλεσμα της μετατροπής του Α’ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου σε Σοσιαλιστική Επανάσταση. Αυτό κάνει ώστε έκτοτε όλες οι συγκρούσεις και πόλεμοι ανάμεσα σε χώρες είχαν πια το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ» (Χ. ΠΟΣΑΔΑΣ) ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΑΔΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ». Ανεξάρτητα από τις ταξικές, εθνικές, κρατικές μορφές ήταν και είναι ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατευθείαν ενάντια στην ανθρωπότητα, ενάντια στις μάζες και τις ταξικές, επαναστατικές και σοσιαλιστικές κατακτήσεις τους. Το ιστορικό κοινωνικό καθήκον και πάλη των μαζών και της επαναστατικής, προλεταριακής και σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής-αριστερής πρωτοπορίας τους είναι ακριβώς να μετατρέπουν αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε επανάσταση ενάντια στον ιμπεριαλισμό, που στο περιεχόμενό της δεν μπορεί παρά να είναι, ήταν, είναι και θα είναι σοσιαλιστική.

Οπωσδήποτε η ταξική, επαναστατική και σοσιαλιστική πάλη κι επανάσταση ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΓΝΗΣΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ. ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΟΙ ΛΕΝΙΝ-ΤΡΟΤΣΚΙ-ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ακόμα και στα πρώτα χρόνια αυτής της εποχής της Μετάβασης από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό, με ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΣΣΔ. (Βλέπε και τη «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΡΑΝΤΑ» (γράφτηκε στις 3 (16) του Δεκέμβρη 1917 -πρώτες μέρες της νίκης της Σοσιαλιστικής Επανάστασης-, Άπαντα Λένιν τόμος 35 σελ. 143-145, Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»). Οπωσδήποτε λοιπόν η τωρινή μορφή της στρατιωτικής-πολεμικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία έπρεπε, πρέπει, εν μέρει είναι -σίγουρα στο ταξικό, κοινωνικό ιστορικό περιεχόμενό της- και θα είναι σύντομα το γνήσιο στρατιωτικό χέρι αυτών των γνήσιων μορφών της Σοσιαλιστικής Επανάστασης: «Κόμμα-Σοβιέτ-Διεθνής» (Χ. Ποσάδας). Δεν ήταν λοιπόν καθόλου λάθος των Λένιν-Τρότσκι-Μπολσεβίκων η Κοινωνικοπολιτική -και στην άμεση συνέχεια στρατιωτική- Σοβιετική Σοσιαλιστική Ομόσπονδη Ένωση της Ουκρανίας με την Ένωση ΕΣΣΔ, όπως ισχυρίστηκε αντικομουνιστικά-αντισοβιετικά ο Πούτιν. Κι αυτός ο ίδιος είναι η συνέχεια της φιλοκαπιταλιστικής σοβιετικής γραφειοκρατίας που διέλυσε συνειδητά αντεπαναστατικά κι αντικομουνιστικά την ΕΣΣΔ κι όχι από λάθος όπως αυτός λέει. Αν κάποια μορφή θα καταλήξει να είναι λαθεμένη -αν δεν σημάνει και εκφράσει μια επιστροφή των γνήσιων μορφών της Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Ρωσική Ομοσπονδία και την Ουκρανία-, αυτή θα είναι η τωρινή επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλά ακόμα κι αν είναι λαθεμένη ΕΜΕΙΣ -από τη στιγμή που δεν υπάρχει η γνήσια- ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. Και μαζί μ’ αυτές παλεύουμε να γίνει γνήσια, επαναστατική, αντιιμπεριαλιστική και σοσιαλιστική επέμβαση. Όχι μόνο αυτή η επέμβαση, αλλά και κάθε μελλοντική επέμβαση, όπως προαναγγέλλεται -και σωστά- από τη Ρωσία.
 Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και φασισμό.

Η ολοκληρωτική πολεμική, με όλα τα μέσα, επίθεση του αμερικανονατοϊκού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού ενάντια στους λαούς του κόσμου επικεντρώνεται κάθε φορά και περισσότερο ενάντια στα κέντρα της αντιιμπεριαλιστικής επαναστατικής πάλης και προόδου και αντεπίθεσης αυτών των λαών, που είναι Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και κύρια το σοσιαλιστικό-κομμουνιστικό παρελθόν, παρόν και μέλλον αυτών των χωρών, όπως και των λαών και χωρών συμμάχων τους. Έχουμε αναλύσει και προτείνει, με βάση τα διδάγματα και τις εμπειρίες των δασκάλων του μαρξισμού, του διαλεκτικού ιστορικού υλισμού, Μαρξ, Ένγκελς. Λένιν, Τρότσκι και Ποσάδας, ότι καθώς ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ιστορία χωρίς να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διαθέτει, σ’ έναν διαρκή και Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο, οι λαοί και οι χώρες τους, οι γνήσιες λαϊκές, επαναστατικές, αριστερές σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ηγεσίες τους, πρέπει και μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν και ν’ αντεπιτεθούν, με όλα -και τα ανώτερα και πιο εξελιγμένα- μέσα, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά και οπωσδήποτε στρατιωτικά αυτή την επίθεση του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού. Η άμυνα των λαών του κόσμου, όπως προβλέφτηκε από το μαρξισμό-λενινισμό, αποδείχτηκε αδύναμη ν’ ανακόψει αυτή την αναπόφευκτη ιμπεριαλιστική πολεμική και φασιστική επίθεση: Έχουν λοιπόν περάσει, πρέπει και μπορούν να περνάνε καθημερινά στην αντεπίθεση, όχι μόνο σήμερα και αύριο, αλλά χθες, όπως λέμε κι όπως έγινε ήδη με τις αντιιμπεριαλιστικές-αντιαποικιακές επαναστάσεις και κύρια με τις Σοσιαλιστικές, τη Ρώσικη, την Κινέζικη, τη Βιετναμέζικη, την Κορεάτικη, την Κουβανική, κτλ. Χθες, σήμερα και αύριο, επειδή αυτή η αντεπίθεση πρέπει να είναι και στρατιωτική, ΜΟΝΟ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!!! Κάθε άλλη τοποθέτηση θεωρητική, πολιτική, τακτική και δράσης ευνοεί, υπηρετεί, ή/και συμμαχεί (στην κυριολεξία, δηλαδή αυτή της στρατιωτικής μάχης) με τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό, ενάντια στους λαούς.

Είναι αυτό που κάνουν εκφυλισμένες γραφειοκρατικές, αντεπαναστατικές και αντικομουνιστικές ηγεσίες αριστερών κομμάτων κάθε απόχρωσης, συμπεριλαμβανόμενων των κομμουνιστικών, ανάμεσά τους αυτή του ΚΚΕ και μιας μειοψηφίας 34 ΚΚ, που με κοινή τους ανακοίνωση συνεχίζουν να βλέπουν στον κόσμο πολέμους «ανάμεσα σε ιμπεριαλισμούς» κι έτσι με την ουδέτερη «ίσων αποστάσεων» στάση σ’ αυτούς τους πολέμους, δικαιολογούν κι ευνοούν τον πάντα επιτιθέμενο  ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που μόνο αυτός κάνει πόλεμο και φασισμό ενάντια στην επανάσταση και το σοσιαλισμό. Και βέβαια επανάσταση και σοσιαλισμός δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια όπως αυτές οι γραφειοκρατικές ηγεσίες θα ήθελαν, για να μην τις ανατρέψει κι αυτές αυτή η επανάσταση και ο σοσιαλισμός. Συνεχίζουν την αντιδραστική κι αντεπαναστατική παράδοση της σταλινικής γραφειοκρατίας, που ακριβώς και κύρια απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και φασισμό πρόδωσαν επανειλημμένα την επανάσταση και το σοσιαλισμό, όπως στην Ελλάδα.

Ακόμα κι όταν αυτές οι ηγεσίες μιλάνε για «αντεπίθεση» εννοούν την απεργία, τη διαδήλωση, το πολύ μια κατάληψη εργοστασίου, για να συγκρατήσουν και ν’ αποπροσανατολίσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Δηλαδή γι’ αυτούς «αντεπίθεση» είναι μόνο στα λόγια και το πολύ με «τόξα και σπαθιά», απέναντι στο τερατώδη πολεμική μηχανή του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού!!! Στο βάθος αυτές οι γραφειοκρατίες πιστεύουν ακόμα στην «ειρηνική συνύπαρξη», σαν συνέπεια της αντίληψής τους -στην καλύτερη περίπτωση, γιατί κυριαρχεί η αντεπαναστατική πρόθεσή τους- ότι ο ιμπεριαλισμός μπορεί ακόμα να είναι και «ειρηνικός» και «δημοκρατικός» κι όχι αναπόφευκτα κι ανεπίστρεπτα, ολοκληρωτικά, πολεμικός και φασιστικός.

Είναι λοιπόν ο αναπόφευκτος «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (με όλα τα ανώτερα μέσα -και τα στρατιωτικά-) ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ (μόνο στρατιωτικά και φασιστικά τους απομένουν) ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ»!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Έχουμε αναλύσει ότι ξεκινώντας από τη Ρώσικη Σοσιαλιστική Επανάσταση κάθε μέρα και περισσότερο, πλέον στο έπακρο, ο κύκλος ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, έχει εξελιχθεί -ευτυχώς για την ανθρωπότητα, αλλά δυστυχώς που συνεχίζει να υπάρχει πόλεμος μέχρι να καταργηθεί ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός παγκόσμια- σε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.  Γι’ αυτό και ο Γ’ Παγκόσμιος -αναπόφευκτα και Ατομικός- Πόλεμος που προετοιμάζει, δοκιμάζει και κάνει -έστω και κομματιαστά ακόμα- ο ιμπεριαλισμός, κύρια γύρω κι ενάντια στη Ρωσική Ομοσπονδία και την Λ.Δ. της Κίνας, γίνεται σε ώριμες επαναστατικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο, όπου «το ντουφέκι είναι συνέχεια του χεριού και το χέρι είναι συνέχεια της ψυχής τους» (Γιάννης Ρίτσος) και της «σοσιαλιστικής συνείδησης των μαζών» (Χ. Ποσάδας).

Όσο κι αν ο Πούτιν και η Ρωσική γραφειοκρατική και αστική ηγεσία κάνουν αυτή την πολεμική επέμβαση στην Ουκρανία στ’ όνομα του «ν’ αποφευχθεί ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος» -όχι λάθος σαν άμεσος στόχος-, στο ιστορικό, ταξικό και κοινωνικό περιεχόμενο και πραγματικότητα είναι ένα «προληπτικό χτύπημα» της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα δεινά που θα προκαλέσει ο αναπόφευκτος Γ’ και τελευταίος Παγκόσμιος Πυρηνικός ιμπεριαλιστικός Πόλεμος στην ανθρωπότητα. Για ν’ αποφευχθούν δεινά σαν αυτά που προκάλεσε στην ΕΣΣΔ η συμφωνία  της σταλινικής γραφειοκρατίας με το γερμανικό ιμπεριαλισμό (δες σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότοφ, που σωστά τώρα ο Πούτιν αποκαλεί λάθος, αν και πολύ καθυστερημένα γιατί γι’ αυτό το λάθος ο Τρότσκι και ο Κόκκινος Στρατός που αυτός ίδρυσε, είχαν μιλήσει και προειδοποιήσει την ΕΣΣΔ για την επικείμενη επίθεση του γερμανικού ιμπεριαλισμού ενάντιά της, παρά κι ενάντια σ’ αυτό το «σύμφωνο»).

Η στρατιωτική-πολεμική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αντικειμενικά, ιστορικά, μέρος της αναγκαίας σοσιαλιστικής επανάστασης που περιλαμβάνει και την Κίνα -για να περάσει από το ιδιόμορφο Εργατικό Κράτος στο σοσιαλισμό- και τη Ρωσία -για να επιστρέψει στη σοβιετική δημοκρατία το Εργατικό Κράτος και το σοσιαλισμό. Ανεξάρτητα από τις τωρινές γραφειοκρατικές και αστικές ηγεσίες, που πάντα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις αντικειμενικές ανάγκες σύμφωνα με τα δικά τους υλικά και διαπλεκόμενα με τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό συμφέροντα. Αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή τη φορά, απέναντι σε μια τόσο μεγάλη και βαθιά αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική κι αντιφασιστική επέμβαση, αυτές οι ηγεσίες δεν θα το καταφέρουν κι αυτή η επέμβαση θα είναι κι ένα χτύπημα ενάντιά τους.

Οι λαοί του κόσμου με την ταξική, επαναστατική και σοσιαλιστική πάλη τους, έχουν κατακτήσει και κατακτούν καθημερινά όλα τα ανώτερα μέσα της ανθρώπινης ζωής και προόδου τους, απέναντι κι ενάντια στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική κρίσης αποσύνθεσης, πολέμου και φασισμού του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού. Τα ανώτερα αυτά μέσα είναι κύρια: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, «ΚΟΜΜΑ-ΣΟΒΙΕΤ-ΔΙΕΘΝΗΣ» (Χ. Ποσάδας), «ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΩΝ» καπιταλιστών-ιμπεριαλιστών (Μαρξ-Ένγκελς), ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και βέβαια τα όποια βήματα γίνονται σ’ αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή στην κατεύθυνση της Σοσιαλιστικής Επανάστασης, κατεύθυνση που είναι η πυξίδα Ο ΦΑΡΟΣ, που προσανατολίζει και καθοδηγεί κάθε προοδευτικό προτσές, ενάντια στη βαρβαρότητα -σε όλους τους τομείς και μέσα- του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.

Αυτή είναι η προοδευτική κατεύθυνση της κοινωνικής ιστορίας που χάραξε ανεξίτηλα κι ανεπίστρεπτα  η μεγάλη Σοσιαλιστική Ρώσικη Επανάσταση των Λένιν-Τρότσκι-Μπολσεβίκων, εγκαινιάζοντας την εποχή της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ. Βάζοντας μια και καλή τέλος στην εποχή του ιμπεριαλισμού, που με τους πολέμους του «μοίραζε και ξαναμοίραζε τον κόσμο» (Λένιν). Αυτός ο φαύλος κύκλος του ιμπεριαλισμού, κλειστός οριστικά για δημιουργία άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων -έτσι όπως το ανέλυσε, το πρόβλεψε ο Λένιν και αποδείχτηκε από την ιστορία, στην εποχή του τέλους της φάσης του ιμπεριαλισμού στον κόσμο-, έψαξε και βρήκε το κέντρο του στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, σαν τελευταίο καταφύγιο, που συνδυάζει και αυτός τον πόλεμο και το ναζιφασισμό των Χίτλερ-Μουσολίνι. «ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ» ενάντια σε χώρες, έθνη και λαούς. Ο οποιοσδήποτε αντικειμενικός -και γι’ αυτό προοδευτικός και αριστερός- παρατηρητής ρίξει μια ματιά σε όλα τα γεωγραφικά-γεωπολιτικά μήκη και πλάτη του πλανήτη γη θα δει τον πόλεμο και το φασισμό, με όλα τα μέσα και κάθε φορά περισσότερο στρατιωτικά, του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού ενάντια στην ανθρωπότητα.

Πρώτα ήταν ο πόλεμος του καπιταλισμού ενάντια στη φεουδαρχία, μετά ο πόλεμος ανάμεσα σε καπιταλιστικές χώρες και ταυτόχρονα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, πρώτα για το «μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα του κόσμου» και τώρα ενάντια σε όλο τον κόσμο. Ενάντια σε μια ανθρωπότητα που έχει βρει και κατακτάει τώρα το δικό της ταξικό, επαναστατικό και σοσιαλιστικό δρόμο, αρχίζοντας από τη μετατροπή του Α’ και Β’ ιμπεριαλιστικού Παγκόσμιου Πολέμου σε Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ (βάζουμε πρώτο το Σοσιαλισμό, γιατί είναι αυτός που θα νικήσει), όπως ήταν πριν σύστημα καπιταλισμός ενάντια σε σύστημα φεουδαρχία. Σίγουρα ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός οπισθοδρομεί -σε μορφές- ακόμα και προς τη φεουδαρχία, το μεσαίωνα και τη δουλοκτησία, ΑΛΛΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ.
Ρωσία και Κίνα, με όλα τους τα μέσα και όπλα που διαθέτουν, δεν πρέπει, δεν μπορούν, δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν και δεν θα παραμείνουν στην άμυνα απέναντι στην πολεμική και φασιστική προετοιμασία, περικύκλωση και δράση του ιμπεριαλισμού ενάντιά τους, γιατί είναι τα «μέσα και τα όπλα της ανθρωπότητας», το χέρι, η «συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα», της λαϊκής, ταξικής, επαναστατικής και σοσιαλιστικής πολιτικής και πάλης και κατακτήσεων. Στους λαούς του κόσμου και των χωρών τους και στην ταξική, επαναστατική και σοσιαλιστική πάλη τους αυτές οι δύο χώρες οφείλουν και τη δική τους ολόπλευρη ανάπτυξη, όλα τα μέσα και όπλα που διαθέτουν, ώστε επειγόντως να τα χρησιμοποιήσουν για τελειώνουμε με ό,τι -μόνο πολεμικό, φασιστικό και βάρβαρο- απομένει από το καπιταλιστικό καθεστώς, στη σημερινή φάση του, αυτή του ιμπεριαλισμού και της ολοκληρωτικής κρίσης αποσύνθεσής του, όπου προετοιμάζεται και κάνει ολοκληρωτικό πόλεμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη γη και έξω από αυτόν.

Ο αντικομουνισμός δεν είναι μόνο προπαγανδιστικό και πολεμικό όπλο του ιμπεριαλισμού, δηλαδή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Σαν στήριγμα του το προσφέρουν και διάφορες εκφυλισμένες γραφειοκρατικές ηγεσίες της αριστεράς, κάθε απόχρωσης. Δεν προκαλούν απλά σύγχυση στις μάζες, αλλά και συνειδητά πια στηρίζουν έμμεσα ή και άμεσα τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό. Αυτές οι ηγεσίες θεωρούν ότι η Ρώσικη και η Κινέζικη Σοσιαλιστική Επανάσταση και οι κατακτήσεις τους, σε ένα τεράστιο έδαφος και πληθυσμό της γης -ανάμεσά τους οι στρατιωτικές κατακτήσεις-, πάντα ζωντανές -πρώτα απ’ όλα στο σοβιετικό λαό και στρατό και τον κομμουνιστικό λαό και στρατό της Κίνας-, «έγιναν για το τίποτα» και πολύ χειρότερα ότι έγιναν για να περάσουν Ρωσία και Κίνα  από μισο-φεουδαρχικές, αποικιο-κρατούμενες και καθυστερημένες καπιταλιστικές χώρες στον ιμπεριαλισμό!!!!!! Μήπως αυτές οι εκφυλισμένες ηγεσίες αυτό θέλουν στην πραγματικότητα να κάνουν και μετατρέπουν την επιθυμία τους σε πραγματικότητα; Αυτό άλλωστε απέδειξαν ότι ήθελαν και θέλουν, πάντα, όσο θα υπάρχουν: προτίμησαν και θα προτιμήσουν το σύστημα που τις τροφοδοτεί με κάθε τρόπο, παρά κι ενάντια στην επανάσταση που τις ανατρέπει, μαζί με το αγαπημένο τους σύστημα, με το οποίο «συνυπάρχουν» συμβιώνουν, παντού και πάντα σαν παράσιτα.

Ο εχθρός της ανθρωπότητας, ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός βλέπει πολύ πιο καθαρά από αυτές τις ηγεσίες τί κρύβεται πίσω από τη Ρωσία και την Κίνα: ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Όσο κι αν οι όποιες γραφειοκρατικές και αστικές ηγεσίες σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στις ίδιες αυτές τις δύο χώρες θέλουν να το κρύψουν, να το διαστρεβλώσουν, να το αποπροσανατολίσουν, να το πισωγυρίσουν, ακόμα και να το καταργήσουν αυτό, ο ταξικός εχθρός το βλέπει πιο καθαρά. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΗΡΥΓΜΕΝΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!

Μ’ αυτή την επέμβαση του ρωσοσοβιετικού στρατού στην Ουκρανία τινάζεται ανεπίστρεπτα στον αέρα -και από τη μεριά της ανθρωπότητας- όλη η συνθηκολόγα και προδοτική αντίληψη και δράση των γραφειοκρατικών ηγεσιών της αριστεράς και των Εργατικών Κρατών, κάθε απόχρωσης και μορφής, γύρω από την «ειρηνική συνύπαρξη» του σοσιαλισμού, των Εργατικών Κρατών, της ταξικής, επαναστατικής και σοσιαλιστικής πάλης και κατακτήσεων των μαζών, με τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό. Η γραφειοκρατία πρόδωσε παντού και πάντα, αλλά η ανθρωπότητα πήρε το μάθημα και προχωράει με άλματα για να κερδίσει το χαμένο χρόνο, για την ανατροπή του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Δεν πρέπει και δεν θα μείνει στην «επιστροφή του ΝΑΤΟ στην κατάσταση του 1997» όπως θέλει ο Πούτιν και η γραφειοκρατία, για να «συνυπάρξουν ειρηνικά», αλλά θα παλέψει, παλεύει για τη Διαρκή Ειρήνη, -Άμεση- Δημοκρατία και Πρόοδο με τη Διαρκή Αντικαπιταλιστική, Αντιιμπεριαλιστική και Σοσιαλιστική Επανάσταση και Οικοδόμηση.

ΕΚΚ (Τ-Π), Ελληνικό Τμήμα της Τροτσκιστικής-Ποσαδικής 4ης Διεθνούς

28/2/2022