Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΦΥΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μετά τα απανωτά προγραμματικά πραξικοπήματα της γραφειοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο ίδιο της το Κόμμα και τις συλλογικές αποφάσεις, σε συνέδρια, κτλ, ήλθε και το επιστέγασμα, το εποικοδόμημά τους, το θεσμικό πραξικόπημά της, αυτό της εκλογής, χωρίς καμιά εσωτερική άμεση δημοκρατική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ, του νέου προέδρου. «Από το πουθενά» κι «από τα πάνω», «συστημο-κατέβατος» όσο αφορά αυτή τη διαδικασία, αλλά κατευθείαν φυτεμένο από τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό, του Κασελάκη. Βέβαια με την υποστήριξη του πιο δεξιού, προδοτικού, πραξικοπηματικού και προβοκατόρικου τομέα αυτής της γραφειοκρατίας. Με κύριο σκοπό τη διάλυση του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ των μελών και των κοινωνικο-πολιτικών αγωνιστών του και τη δημιουργία ενός ανοιχτά αστικού κόμματος, τουλάχιστον όσο αφορά την ηγεσία του. Αυτός ο σκοπός του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού και της γραφειοκρατίας πρέπει και μπορεί ν’ ανατραπεί, μέσα κι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωτερικές δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες του, που πρέπει να ενεργοποιηθούν επειγόντως. Πριν Κασελάκης και σια προλάβουν, με οργανωτικά τώρα και τελειωτικά πραξικοπήματα, να απομονώσουν, διώξουν ή να οδηγήσουν σε παραίτηση τα πραγματικά αριστερά μέλη και στελέχη.

Αστικό κόμμα και γραφειοκρατία της αριστεράς κάθε απόχρωσης υπηρετούν κι ακολουθούν σ’ αυτή τη φάση της ιστορίας την κρίση αποσύνθεσης, πολέμου και ναζιφασισμού του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού. Αυτό το σύστημα και τους στρατηγικούς του στόχους έρχεται να υπηρετήσει ο Κασελάκης και η «ανανεωμένη» γραφειοκρατία του, αλλά κι αυτή του την αποσύνθεση ν’ ακολουθήσει. Σε μια χώρα όπου δεξιά και γραφειοκρατία της αριστεράς, κάθε απόχρωσης, την έχουν μετατρέψει σε προτεκτοράτο αυτού του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού και των επιτελικών κέντρων του ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που, εκτός των άλλων, έχουν καταργήσει κάθε «επιτελικό κράτος» για τη χώρα και το λαό της και το έχουν αντικαταστήσει με το Γενικό Στρατιωτικό Επιτελείο, με συνοδούς κάθε ναζιφασιστικές μεθόδους, στην Ελλάδα όπως και σε όλο τον κόσμο.

Όπως είχαμε αναλύσει επανειλημμένα έπρεπε και μπορούσε ν’ ανατραπεί η προδοτική και πραξικοπηματική γραφειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε επικεφαλής τον ίδιο τον Τσίπρα, από τα αριστερά, για να μπορέσει αυτό το Κόμμα ν’ αναγεννηθεί προς τ’ αριστερά και να κερδίσει τις εκλογές για να κυβερνήσει μ’ ένα αντικαπιταλιστικό-αντιιμπεριαλιστικό πρόγραμμα και μέτωπο της αριστεράς. Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε επιβεβαιώθηκε η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ που είχαμε προβλέψει και τώρα η ανατροπή αυτής της γραφειοκρατίας του Τσίπρα, από τα δεξιά, αυτή του Κασελάκη! Η καθυστέρηση της Πολιτικής Επανάστασης στα Εργατικά (Σοσιαλιστικά) Κράτη και στο εσωτερικό των Κομμάτων της Αριστεράς, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της Κοινωνικής Επανάστασης και του Σοσιαλισμού στην κάθε χώρα, οδηγεί αναπόφευκτα στην Αντεπανάσταση και τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό, Τρίτος Δρόμος δεν υπάρχει.

Το παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «εδώ και τώρα σοσιαλισμός» είναι κάθε φορά και πιο επίκαιρο: Απέναντι κι ενάντια στον καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ναζιφασισμό που ξετυλίγεται σε όλο τον κόσμο κι όχι μόνο στην Ουκρανία. Και με την Ελλάδα, ειδικά, σαν μια από τις γεωπολιτικές βάσεις εξαπόλυσής τους, ενάντια σε Ρωσία και Κίνα και όλη την προοδευτική Ανθρωπότητα. Τα αριστερά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσα μείνουν αλλά και όσα φύγουν από εκεί, μαζί με όλη την αριστερά, πρέπει να καλέσουμε για άμεση σύγκλιση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και Συνέδριο, με σκοπό την Αναγέννηση του Αριστερού αντικαπιταλιστικού-αντιιμπεριαλιστικού ΣΥΡΙΖΑ και του Μετώπου της Αριστεράς, Κομμουνιστικής-Σοσιαλιστικής-Ριζοσπαστικής, Οικολογικής, Εξωκοινοβουλευτικής, ενάντια κι ανατρέποντας τη δεξιά, ανοιχτά καπιταλιστική γραφειοκρατία του Κασελάκη. Καλώντας ακόμα και μέλη της, ατομικά, να ενταχτούν σ’ αυτή την προοπτική, διαλύοντας αυτή τη γραφειοκρατία και «εκπαραθυρώνοντας» όποια μέλη της τη σαμποτάρουν. Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση πρέπει να δράσουν και όσα μέλη και στελέχη του Σύριζα επιλέξουν να παραιτηθούν ή όσα διωχτούν από την τωρινή γραφειοκρατία του.

Είναι η κρίση αποσύνθεσης πολέμου και ναζιφασισμού του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού και των κυβερνήσεών του, όπως είναι η ήδη αποσύνθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ελλάδα, που οδηγεί στην αποσύνθεση της χώρας, του κράτους της και στα πάνδεινα του λαού της. Οι τεράστια καταστροφικές, φονικές, πυρκαγιές και πλημύρες, όπως και οι δολοφόνοι χούλιγκανς-φασίστες στην Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα αυτής της αποσύνθεσης, που συμπαρασύρει και κάθε γραφειοκρατία που υπηρετεί αυτό το σύστημα. Η πορεία προς την ανατροπή αυτού του συστήματος κι αυτής της γραφειοκρατίας μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στη Νίκη μιας τέτοιας Αριστεράς, στην Αναγέννηση της ίδιας και της χώρας. Αυτό μπορεί και πρέπει ν’ αρχίσει από τις Τοπικές Εκλογές του Οκτώβρη, στηρίζοντας αντιδεξιούς και αμιγείς αριστερούς συνδυασμούς, κομμουνιστικούς, σοσιαλιστικούς, ριζοσπαστικούς και οικολογικούς της αριστεράς και εξωκοινοβουλευτικούς και των μετώπων τους.