Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΣΕ ΠΓΔΜ, ΕΛΛΑΔΑ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ


Είναι τόσο ηλίθια, αντιδραστική, αντεπαναστατική και φιλοϊμπεριαλιστική η «αριστερή ριζοσπαστική» γραφειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε σε αντίθεση με τους γνήσιους αντιπροσώπους του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, δηλαδή σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, τη Χρυσή Αυγή, την αστική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κ.α., αυτή προτιμάει ακόμα και να ρισκάρει τη θέση της στην κυβέρνηση, προκειμένου να υπηρετήσει τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στη συγκεκριμένη περίπτωση με την ένταξη της ΠΓΔ της Μακεδονίας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς και φασιστικούς αυτούς κρατικούς και υπερκρατικούς μηχανισμούς του συστήματος! Κι όχι μόνο ρισκάρει, αλλά όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα κείμενά μας, ένα μέρος της γραφειοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ θέλει να παραχωρήσει την κυβέρνηση σ’ αυτούς τους γνήσιους αντιπροσώπους του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού, ή/και να συγκυβερνήσει μαζί τους!!! Για ν’ απαλλαχτεί μια και καλή από την πίεση της αντιιμπεριαλιστικής-αντικαπιταλιστικής και σοσιαλιστικής κοινωνικής, πολιτικής κι εκλογικής βάσης αυτού του Κόμματος. Αν δεν ήταν έτσι -και με συνενοχή της «σοσιαλδημοκρατικής» γραφειοκρατίας του Κόμματος του Ζάεφ-, τότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να θέλει να επιβάλλει –με όλα τα μέσα, πιέσεις «εκ των έξω» κι εκβιασμούς-σ’ έναν ολόκληρο λαό, αυτόν της ΠΓΔΜ και παρά τη μη νομιμοποίηση του δημοψηφίσματος απ’ αυτόν, πρώτα να περιληφθεί στη συμφωνία των Πρεσπών η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ της ΠΓΔΜ και στη συνέχεια αυτή να ψηφιστεί, «πάση θυσία», με θυσία των λαών στους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες.


Είναι γιατί παντού και στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία πρέπει ακόμα να δώσει εξετάσεις υποταγής στο σύστημα, για να τη δεχτεί αυτό ολοκληρωτικά στους κόλπους του, ενώ οι γνήσιοι εκπρόσωποι του συστήματος που αναφέραμε και παντού, δεν έχουν να δώσουν κανένα διαπιστευτήριο στο σύστημα, που είναι δικό τους εδώ και δεκαετίες και πλέον. Και σε συνεννόηση μαζί του, μπορούν να κάνουν ακόμα κι εκλογικούς ελιγμούς, για να προσπαθήσουν να κερδίσουν ψηφοφόρους και κυβέρνηση. Και στη συνέχεια να κάνουν «αυτά που δεν μπορούσαν να πουν πριν τις εκλογές». Είναι αυτούς τους ελιγμούς και υποσχέσεις που κάνουν τώρα στην Ελλάδα προεκλογικά και που μετεκλογικά θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Εξάλλου αυτοί, «παλιές καραβάνες» ξέρουν από κοντά τις ενδοκαπιταλιστικές ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, όπως και να τις χειρίζονται, πάντα για το τελικό καλό του συστήματος και για το κακό των λαών. Ενώ η γραφειοκρατία «τσαλαβουτάει» μέσα σ’ αυτές τις αντιθέσεις και το βούρκο του συστήματος κι αυτό, όταν δεν την κερδίζει ολοκληρωτικά, τη βυθίζει, αφού πρώτα αυτή το έχει «ξελασπώσει», αφού έχει κάνει την πιο «βρώμικη δουλειά», όπως λέμε, όσο βέβαια αυτό γίνεται και εντελώς παροδικά.

Η υποταγή ως και ταύτιση της γραφειοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ με το σύστημα και εντελώς ηλίθια όσο και κυνικά, αποδείχνεται στο θράσος της να μιλάει για «επέμβαση της Ρωσίας στα εσωτερικά της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας», απαγορεύοντας φασιστοειδώς τη χώρα αυτή, με τους εκπροσώπους της, ούτε γνώμη να εκφέρει για τα συμβαίνοντα σ’ αυτές τις δύο χώρες, τη στιγμή που αυτά τα συμβαίνοντα έχουν σαν τελικό σκοπό την ιμπεριαλιστική επίθεση ενάντια στη Ρωσία και τη στιγμή που ο ιμπεριαλισμός και οι εκπρόσωποί του, γνήσιοι και γραφειοκρατικοί, όχι μόνο «επεμβαίνουν στα εσωτερικά» κι εκφέρουν γνώμη γι’ αυτές τις δύο χώρες, αλλά και καταργούν στην πράξη, με όλα τα μέσα, κάθε εθνική και λαϊκή κυριαρχία τους!


Γι’ αυτό συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε γνώμες και προθέσεις των εκπροσώπων της Ρωσίας, σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί είναι πολύ κοντά στις δικές μας αναλύσεις, όπως είναι και η δήλωση του υπουργού των εξωτερικών της χώρας αυτής, Σεργκέι Λαβρόφ:

Με δήλωσή του ότι η Μόσχα δεν αντιτίθεται στο νέο όνομα της πΓΔΜ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ρίχνει τους τόνους σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης των τελευταίων ημερών σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ονομασία της γειτονικής χώρας, εκφράζοντας ωστόσο τον προβληματισμό του για τη νομιμότητα της Συμφωνίας.

«Η Μόσχα δεν αντιτίθεται στο νέο όνομα για τη "Μακεδονία", αλλά υπάρχει το θέμα νομιμότητας της τρέχουσας διαδικασίας, η οποία μπορεί να οφείλεται στο στόχο να οδηγηθούν όλες οι Βαλκανικές χώρες στο ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Λαβρόφ.

Ειδικότερα, ο ίδιος, σημείωσε ότι η Μόσχα πάντα υποστήριζε ενεργά το διάλογο μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας, ενώ απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για προσπάθεια «παρεμπόδισης» της διαδικασίας, τόνισε: «Πρώτη φορά ακούω ότι η έκκληση στην εφαρμογή της απόφασης του Σ.Α. μπορεί να θεωρηθεί ως προσπάθεια παρεμπόδισης στην επίλυση του ζητήματος που αφορά η κάθε απόφαση.

» Εννοώ τις αποφάσεις που ξεκίνησαν την όλη διαδικασία διαμεσολάβησης του ΟΗΕ για τη διευθέτηση της ονομασίας της "Μακεδονίας", μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων».

Παράλληλα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ έκανε σαφές ότι «εμείς δεν παίρνουμε θέση κατά της ονομασίας που τελικά ανακοινώθηκε. Πάντα στηρίζαμε ενεργά το διάλογο, τασσόμασταν υπέρ μιας λύσης με τρόπο που να ήταν αποδεκτός από τις κοινωνίες, τους λαούς και βέβαια τις κυβερνήσεις Ελλάδας και "Μακεδονίας"».

Ο Σ. Λαβρόφ ωστόσο εκφράζει απορία για το θέμα νομιμότητας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «βάζουμε ερωτήματα κατά πόσο ήταν νόμιμη αυτή η διαδικασία και αν ξεκινά από την επιθυμία να βρεθεί συναίνεση μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων ή αν ξεκινά από την επιθυμία των ΗΠΑ να σύρουν τις βαλκανικές χώρες στο ΝΑΤΟ όσο γίνεται πιο γρήγορα ώστε να τερματίσουν κάθε επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή. Αυτό είπαμε».

«Δε συμφωνούμε με εκείνους που λένε ότι η Ρωσία δεν έχει θέση στα Βαλκάνια, όπως είπε πρόσφατα η Φεντερίκα Μογκερίνι. Ότι η Ε.Ε. δουλεύει ήδη στα Βαλκάνια και κανένας άλλος δεν έχει πλέον τίποτα να κάνει εκεί. Βέβαια όταν συναντηθήκαμε το Δεκέμβριο στο Μιλάνο, μου εξηγούσε ότι δεν έγιναν κατανοητά τα λόγια της... Ίσως εμείς να μην καταλάβαμε ...σωστά, διότι εκεί δρα και το ΝΑΤΟ, διαδραματίζει μάλιστα τον κύριο ρόλο. Άρα εκεί που βρίσκεται η Ε.Ε. βρίσκεται και το ΝΑΤΟ και μάλιστα σε πρωταρχικό ρόλο», σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Εμείς εκείνο που θέλουμε είναι να γίνεται σεβαστή η θέση του Σ.Α. και αυτό σημαίνει ότι η λύση θα πρέπει να είναι νόμιμη. Όταν όμως η ονομασία επικυρώνεται από έγγραφο που υπογράφεται όχι στο επίπεδο που απαιτείται από το Σύνταγμα, τότε αναρωτιόμαστε κατά πόσο είναι νόμιμη η όλη αυτή διαδικασία. Όταν λοιπόν μας κατηγορούν για «θανάσιμα αμαρτήματα» για όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται στα Βαλκάνια, αναρωτιόμαστε πώς προσεγγίζουν οι δυτικοί συνάδελφοί μας αυτή την ξεδιάντροπη εκστρατεία που ξεκίνησε η Δύση παραμονές του δημοψηφίσματος όταν προσωπικά επικεφαλής κυβερνήσεων της Ε.Ε., ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ.α. καλούσαν από τα Σκόπια τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. μέσω της αλλαγής της ονομασίας. Αυτό το ερώτημα έθεταν και όχι το ερώτημα για μια ονομασία που θα συμφιλιώσει τις δυο πλευρές. Θεωρώ ότι είναι προφανές το βρώμικο αυτής της προσέγγισης» σημείωσε ο ίδιος.

Ολοκληρώνοντας, Σ. Λαβρόφ, σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «για το Μακεδονικό υπάρχει απόφαση του Σ.Α. που απαιτεί να υπάρξει σεβασμός στα Συντάγματα των δυο χωρών και μόνο σε αυτό το πλαίσιο να αναζητηθεί λύση. Αλλά αντί αυτής της προσέγγισης, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, δεν εφαρμόζεται νομική προσέγγιση αλλά μια κάποια προσέγγιση στη βάση κάποιων κανόνων. Εφευρέθηκε ένας... κανόνας που σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας, η συμφωνία υπογράφεται σε επίπεδο ΥΠΕΞ και όχι των Προέδρων των χωρών κλπ. Όσο για το δημοψήφισμα και τα αποτελέσματά του, αυτά μπορούν να μην λαμβάνονται υπ´ όψιν».